Vlaggetjesdag betekent het startschot van menig haringparty’s in het land.
Geef zelf ook eens een haringparty en serveer daar dan eens een strak droge Fino of Manzanilla Sherry bij voor je gasten. Je denkt vast, dat is toch een oud-oma drankje? Dat klopt. Mijn oma dronk sherry. Maar we schrijven onze oma’s toch ook niet zomaar af?!
De combinatie van een droge Fino of Manzanilla Sherry met de vettige, zoute haring die wij kennen is eentje als de bitterbal en het biertje en de oester met een mousserende wijn; een must try!
Haringtartaar recept
Dit is een supersimpel recept om haringtartaar te maken. Het gaat natuurlijk om de haring, de rest is om ‘em aan te kleden. Alles moet je fijn snijden en samen mixen. Als je het in een kommetje of rondje zet en dan op z’n kop op het bord zet ziet het er lekker chique uit. Je kan zelf spelen met de hoeveelheden van de ingrediënten, hieronder is een voorstel waarmee je aan de slag kan in de keuken. Met natuurlijk alvast een glaasje Manzanilla in hand om lekker in de stemming te komen.
Ingrediënten
- 8 Hollandse nieuwe haringen
- Een paar radijsjes (meeste fijngesneden, een paar reepjes voor de garnering)
- Een sjalotje fijngesneden
- Een kleine fris-zure appel (fijngesneden in blokjes)
- Een eetlepel Belgische mayonaise (meer als je ‘em wat romiger wilt)
- Een half bosje dille (de helft door de tartaar en de helft als garnering)
- Zwarte peper (hoeveel je zelf lekker vind)
- Een beetje tabasco (een beetje pittig is lekker maar laat het niet overheersen)
En laat de combinatie met een strak-droge Fino of Manzanilla je smaken!