Tijdens onze wijn masterclass leer je alles wat je wilt en moet weten over wijn. Je leert kwaliteit te herkennen en maakt daardoor betere keuzes bij het bestellen van wijn.

De masterclasses zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers en worden verzorgd door échte wijnkenners.

Neem voor meer informatie contact op via 020 776 9910 of mail naar info@passion4wines.nl.

Masterclass Loire

De Loire is de langste rivier van Frankrijk. In het gelijknamige wijngebied dat zich uitstrekt langs rivieroevers worden tal van verschillende wijnstijlen gemaakt. Denk aan strak mousserend, volledig zoet, knisperend wit, gastronomische rosé en boerse rode wijnen. Tijdens deze proeverij kammen we de streek uit van Sancerre tot Muscadet. Na deze workshop weet je de wijnen en stijlen te herkennen waardoor je ook goede wijnspijs combinaties leert maken.

Voor deze masterclass zijn geen plekken meer beschikbaar.

Masterclass natuurwijn met Tjitske Brouwer

Natuurwijn is zonder twijfel een van de meest controversiële onderwerpen in de wijnwereld op dit moment. Er worden schitterende natuurwijnen gemaakt, maar ook hele slechte. Natuurwijnen kunnen rekenen op een hechte schare fans, maar ook op felle kritiek: ‘You hate it or you love it’. Hoe kan het dat natuurwijn zó goed, maar ook zó slecht kan zijn? Wat is natuurwijn eigenlijk?

Masterclass Sherry & Tapas

Sherry is een van de meest onderschatte wijnen. Ondanks de erkende kwaliteit door alle wijngrootheden der aarde, staat Sherry bij ons helaas bekend als een uit de mode geraakte wijn voor huisvrouwen. Dit is volledig onterecht! Zo zijn er in New York en Londen inmiddels hippe sherrybars waar sherry weer in de spotlights staat. Wie weet straks ook in Amsterdam? In onze masterclass Sherry & tapas laten Heiko Oberman en Wouter Moll jullie zien en proeven waarom sherry zo’n veelzijdige, gastronomische en bovenal lekkere wijn is.

Tweeluik: Italiaanse topwijnen

Rode wijn en Italië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hart van mening wijnliefhebber gaat dan ook sneller kloppen van de grote rode Italiaanse wijnen, zoals Barolo, Brunello, Amarone. Passion4wines is zeer verheugd dat Gabrielle Salvatore deze Masterclass Italiaanse topwijnen gaat verzorgen en kennis laat maken met meerdere beroemde Italiaanse rode wijnen. Lees hier meer.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze docenten of masterclasses neemt u contact met ons op via 020 776 9910 of stuurt u een e-mail naar info@passion4wines.nl.