Tijdens onze wijn masterclass leer je alles wat je wilt en moet weten over wijn. Je leert kwaliteit te herkennen en maakt daardoor betere keuzes bij het bestellen van wijn.

De masterclasses zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers en worden verzorgd door échte wijnkenners.

Bij Passion4wines kies je uit de volgende wijn masterclasses:

Masterclass Bourgogne

2 avonden: 2 maart en 12 maart

Combinatieprijs: 2 en 12 maart: €130,- (VOL)
Losse avond 2  maart: €70 (VOL)
Losse avond 12 maart: €70

Locatie: Het Amsterdamse Proeflokaal. Stadionweg 300, Amsterdam

Masterclass Oude Wereld en Nieuwe Wereld

Restaurant de Veranda
€ 70,-
20 februari
19:30 – 22:00 uur

De Bourgogne is een van de meest prestigieuze, maar ook een van de complexte wijngebieden.

Masterclass Bourgogne

Beleef en proef de wereldwijde faam van de Bourgogne

De Bourgogne is een van de meest prestigieuze, maar ook een van de complexte wijngebieden. De streek kent talloze AOC’s, wijndorpen en wijngaarden: van verwikkende Chablis tot romige Pouilly-Fuissé en van sappige Beaujolais tot gestructureerde Pommard. Om de Bourgogne te doorgronden neemt Bourgogne-expert Gert Crum ons aan de hand tijdens een tweedaagse masterclass, waarin hij alle ins en outs van de regio gaat vertellen. Bijvoorbeeld welke Bourgogne-appellaties nog relatief onontdekt en betaalbaar zijn en hoe je de betere producenten herkent. En bovenal gaan we top Bourgogne-wijnen proeven en vergelijken.

Wat leer je?

Tijdens een één- óf tweedaagse masterclass leer je aan de hand van verschillende wijnen onder andere over:

 • De ontstaansgeschiedenis van de Bourgogne
 • Het begrip terroir en verschillende bodemsoorten
 • De classificatie van Bourgogne-wijnen
 • De verschillende wijnstijlen en de nieuwste ontwikkelingen en trends
 • Het bewaarpotentieel van Bourgonges
 • Wijn-spijscombinaties met wijnen en gerechten uit de Bourgogne

Wie is Gert Crum?

Gert Crum is een gelauwerd Bourgogne-kenner in binnen- en buitenland en kan gepassioneerd over wijn vertellen. Zijn vuistdikke boek over de beroemdste wijnproducent in de Bourgogne, La Domaine de la Romanée-Conti, werd in vier talen vertaald en won de prijs ‘Wine Book of the Year’. Voor zijn verdiensten ontving hij verschillende onderscheidingen in Frankrijk.

Direct aanmelden

De masterclasses worden georganiseerd in de sfeervolle wijnkelder van restaurant De Veranda in Amsterdam aan de Amstelveenseweg 764 in Amsterdam.

Op avond 1 op 2 maart 2020 concentreren we ons op witte Bourgogne. Er worden vijf witte Bourgognes geproefd en we sluiten af met drie rode Bourgognes. Onderwerpen die ter sprake komen zijn bijvoorbeeld waarom terroir zo belangrijk is in Bourgogne en wat nog betaalbare appelaties zijn voor witte Bourgognes.

Op avond 2 op 12 maart 2020 focussen we op rode Bourgogne. Eerst beginnen we met een Crémant de Bourgogne en twee witte Bourgognes. Daarna proeven we vijf rode Bourgognes. Onderwerpen die op deze avond worden behandeld zijn onder andere her herkennen van goede producten en

Je kunt je voor beide avonden inschrijven voor het gehele overzicht, of voor één van de twee avonden. Zorg dat er erbij bent en wacht niet te lang met inschrijven. Dit wil je niet missen!

Prijs: €70,- per avond
Data: 2 maart en 12 maart
Tijden: 19:30 – 22:00

Voor de masterclass op beide avonden en van 2 maart zijn geen plekken meer beschikbaar. Er kan alleen nog ingeschreven worden voor de masterclass op 12 maart. 

Tijdens de Masterclass Oude en Nieuwe Wijnwereld laat wijndocent en Magister Vini Udo Göebel ons de verschillen tussen beide wijnwerelden ervaren aan de hand van een door hem samengestelde wijnselectie. Deze avond wordt een echte eye opener!

Masterclass Oude Wereld en Nieuwe Wereld

Ervaar de grote én kleine verschillen samen met Magister Vini Udo Göebel

De Oude Wijnwereld zijn de Europese wijnlanden die een eeuwenoude wijncultuur hebben en diepgewortelde tradities en wijnwetgeving kennen. Voor de Nieuwe Wijnwereld is wijnbouw juist een relatief recent verschijnsel. In Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland is het produceren van wijn volop in ontwikkeling. Niet de lokale tradities of wetgeving, maar de wensen van de consument staan centraal.

Het verschil tussen de Oude en Nieuwe Wereld kan enorm zijn. Maar we zien ook dat er in Europa steeds meer toegankelijke ‘New World style’ wijnen worden geproduceerd. En tegelijkertijd worden er in de Nieuwe Wereld vaker elegante en complexe wijnen gemaakt, die erg op Europese wijn lijken.

Tijdens de Masterclass Oude en Nieuwe Wijnwereld laat wijndocent en Magister Vini Udo Göebel ons de verschillen tussen beide wijnwerelden ervaren aan de hand van een door hem samengestelde wijnselectie. Deze avond wordt een echte eye opener!

Wat leer je?

 • De huidige trends en ontwikkelingen in de Nieuwe én Oude Wereld
 • Het proeven, herkennen en onderscheiden van wijnen uit de Oude en Nieuwe Wereld
 • De belangrijkste verschillen tussen beide werelden op het gebied van wijnbouw, vinificatie, productie en wetgeving
 • Waarom de Nieuwe Wijnwereld zulke kwaliteitssprongen heeft gemaakt en hoe de Oude Wijnwereld hierop inspeelt
 • Alles over de gebeurtenissen, producenten en wijnen die de Nieuwe Wereld internationaal op de kaart hebben gezet

Masterclass van Udo Göebel

De masterclass Nieuwe en Oude Wereld wordt gegeven door Udo Göebel. Udo Göebel is al meer dan dertig jaar werkzaam in de wijn. In 1990 was hij de jongste vinoloog van Nederland. Sindsdien deed hij met succes mee aan verschillende proefwedstrijden. Driemaal won hij de titel ‘Vinoloog van het Jaar’. In 2006 startte Udo zijn eigen wijnbedrijf Wine Matters, gespecialiseerd in de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen. Wine Matters verkoopt wijn aan toprestaurants maar ook aan wijnliefhebbers in binnen- en buitenland. In 2012 behaalde Udo Göebel de titel Magister Vini: het hoogste Nederlandse professionele wijndiploma. Sinds 2013 geeft Udo les aan de Wijnacademie en hij is sinds 2001 lid van het Perswijn panel.

Direct aanmelden

De masterclass wordt georganiseerd in de sfeervolle wijnkelder van Restaurant De Veranda in Amsterdam aan de Amstelveenseweg 764 in Amsterdam.

Prijs: €70,-
Datum: 20 februari 2020
Tijd: 19:30 – 22:00

Wil je meer informatie over de wijn masterclasses? Neem dan contact met ons op via 020 776 9910 of maak gebruik van het contactformulier.