Tijdens onze wijn masterclass leer je alles wat je wilt en moet weten over wijn. Je leert kwaliteit te herkennen en maakt daardoor betere keuzes bij het bestellen van wijn. De masterclasses zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers en worden verzorgd door échte wijnkenners.

Bij Passion4wines kies je uit twee verschillende wijn masterclasses:

Locatie:
Prijs:
Datum:
Tijd:

Masterclass Zuid-Afrika

Restaurant de Veranda
€ 69,-
22 mei
19:30 – 22:30 uur

Masterclass Bordeaux (VOL)

Restaurant de Veranda
€ 69,-
27 mei
19:30 – 22:30 uur

Neem voor meer informatie óf om direct te reserveren contact met ons op via 020 776 9910 of info@passion4wines.nl.

Masterclass Zuid-Afrika

Ontdek de topkwaliteit van de Zuid-Afrikaanse wijnen

Met de masterclass Zuid-Afrika ga je op ontdekkingsreis in de wondere wijnwereld van Zuid-Afrika. Gerenommeerd kenner van Zuid-Afrikaanse wijnen én wijndocent Udo Göebel laat je kennismaken met de prachtige wijnen uit Zuid-Afrika.

Hij neemt je mee naar prachtige plekken, van klassiek Stellenbosch en Paarl tot modern Elgin, Swartland en de adembenemende Hemel-en-Aarde-vallei. Hij laat je pareltjes ontdekken en zet je smaakpapillen op scherp.

Wat leer je?

Aan de hand van 8 verschillende kwaliteitswijnen leer je onder andere meer over:

 • De belangrijkste wijnregio’s
 • Druivenrassen in Zuid-Afrika
 • Proeven als een pro
 • Herkennen van Zuid-Afrikaanse kwaliteit
 • Wijn-spijscombinaties met Zuid-Afrikaanse wijn

Wijnexpert Udo Göebel

Registervinoloog en Magister Vini Udo Göebel is eigenaar van Wine Matters, een wijnbedrijf gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijn. Sinds 1988 is Udo werkzaam in de wijn. Udo was ooit de jongste vinoloog van Nederland en kan proeven als de beste. Hij werd driemaal vinoloog van het jaar, won de Graham’s Trophy en de Grand Prix St. Hubert. Tegenwoordig is hij ook proefdocent bij de Wijnacademie. Daarnaast is hij al meer dan 15 jaar lid van het proefpanel van PERSWIJN.

Meld je direct aan

Neem voor meer informatie over de masterclass Zuid-Afrikaanse wijn contact met ons op via 020 776 9910 of meld je direct aan via het contactformulier. De masterclass vindt plaats in de schitterende wijnkelder van Restaurant De Veranda in Amsterdam aan de Amstelveenseweg 764.

MASTERCLASS Zuid-Afrika

Ontdek de topkwaliteit van de Zuid-Afrikaanse wijnen

Masterclass Bordeaux

Ontdek de magie van Bordeaux

Wijnliefhebbers opgelet: Bordeaux is het allerbelangrijkste wijngebied van de wereld en daar moet je als wijnliefhebber meer van weten. Want de ene Bordeaux is de andere niet. Over deze wereldberoemde wijnstreek valt veel te vertellen en dat kan Bordeaux Wine Educator Birthe van Meegeren als geen ander. Zij is in staat om op simpele wijze je wijnkennis in één avond naar een hoger plan te tillen.

Direct aanmelden

Wil je meer informatie over de wijn masterclass Bordeaux of wil je je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op via 020 776 9910 of maak gebruik van het contactformulier. De masterclass wordt georganiseerd in de sfeervolle wijnkelder van Restaurant De Veranda in Amsterdam aan de Amstelveenseweg 764 in Amsterdam.

Wat leer je?

Aan de hand van 8 verschillende Bordeaux wijnen leer je onder andere meer over:

 • Het verschil tussen linker- en rechteroever
 • Wijnstijlen en herkomstgebieden
 • Druivenrassen in Bordeaux
 • Klassieke Bordeauxwijnen versus nieuwe generatie wijnmakers
 • Ontcijferen van het ingewikkelde classificatiesysteem
 • Het bewaarpotentieel van Bordeauxwijnen
 • Wijn-spijscombinaties met wijnen uit Bordeaux

Masterclass van Birthe van Meegeren

De masterclass wordt gegeven door Birthe van Meegeren. Birthe is een echte Bordeaux-expert en vakvrouw met een grote reputatie.

Dit jaar is ze genomineerd tot Wijnvrouw van het Jaar 2019. Birthe werkt al 12 jaar lang voor Gall & Gall als wijnspecialist. Ze voltooide WSET niveau 4 en behaalde de titel Weinakademiker.  Ze beoordeelt wekelijks wijnen in het proefpanel van PERSWIJN, ze zit in het wijnteam voor de KLM Business Class en is vorig jaar geaccrediteerd tot Bordeaux-opleider van Nederland. Op charmante en enthousiaste wijze weet zij haar kennis over te brengen.

MASTERCLASS Bordeaux

Ontdek de magie van Bordeaux

Voor deze masterclass zijn geen plekken meer beschikbaar

MASTERCLASS Bordeaux

Ontdek de magie van Bordeaux