Tijdens onze wijn masterclass leer je alles wat je wilt en moet weten over wijn. Je leert kwaliteit te herkennen en maakt daardoor betere keuzes bij het bestellen van wijn.

De masterclasses zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers en worden verzorgd door échte wijnkenners.

Bij Passion4wines kies je uit de volgende wijn masterclasses:

Masterclass Bordeaux

Restaurant de Veranda
€ 69,-
9 december
19:30 – 22:30 uur

Voor deze masterclass zijn geen plekken meer beschikbaar.

Masterclass Champagne en mousserende wijnen

Restaurant de Veranda
€ 69,-
22 december
15:00 – 17:30 uur

Voor deze masterclass zijn geen plekken meer beschikbaar.

Masterclass Bordeaux

Ontdek de magie van Bordeaux

Wijnliefhebbers opgelet: Bordeaux is het allerbelangrijkste wijngebied van de wereld en daar moet je als wijnliefhebber meer van weten. Want de ene Bordeaux is de andere niet. Over deze wereldberoemde wijnstreek valt veel te vertellen en dat kan Bordeaux Wine Educator Birthe van Meegeren als geen ander. Zij is in staat om op simpele wijze je wijnkennis in één avond naar een hoger plan te tillen.

Wat leer je?

Aan de hand van 8 verschillende Bordeaux wijnen leer je onder andere meer over:

  • Het verschil tussen linker- en rechteroever
  • Wijnstijlen en herkomstgebieden
  • Druivenrassen in Bordeaux
  • Klassieke Bordeauxwijnen versus nieuwe generatie wijnmakers
  • Ontcijferen van het ingewikkelde classificatiesysteem
  • Het bewaarpotentieel van Bordeauxwijnen
  • Wijn-spijscombinaties met wijnen uit Bordeaux

Masterclass van Birthe van Meegeren

De masterclass wordt gegeven door Birthe van Meegeren. Birthe is een echte Bordeaux-expert en vakvrouw met een grote reputatie.

Dit jaar is ze genomineerd tot Wijnvrouw van het Jaar 2019. Birthe werkt al 12 jaar lang voor Gall & Gall als wijnspecialist. Ze voltooide WSET niveau 4 en behaalde de titel Weinakademiker.  Ze beoordeelt wekelijks wijnen in het proefpanel van PERSWIJN, ze zit in het wijnteam voor de KLM Business Class en is vorig jaar geaccrediteerd tot Bordeaux-opleider van Nederland. Op charmante en enthousiaste wijze weet zij haar kennis over te brengen.

Direct aanmelden

De masterclass wordt georganiseerd in de sfeervolle wijnkelder van Restaurant De Veranda in Amsterdam aan de Amstelveenseweg 764 in Amsterdam.

Prijs: €69,-
Datum: 9 december 2019
Tijd: 19:30 – 22:30

Voor deze masterclass zijn geen plekken meer beschikbaar.

Masterclass Champagne en mousserende wijnen

Champagne: de koning der wijnen

We zijn er dol op. Maar wat maakt een goede champagne zo goed? En waarom is champagne vaak zo duur?

In deze masterclass leer je wat goede champagne zo goed maakt en hoe het wijnetiket van champagne je kan helpen om de juiste keuze te maken.

En wat zijn de alternatieven voor champagne?

Cava, Prosecco, Franciacorta, crémant…, het bubbelt allemaal. Toch is het géén echte champagne! Maar waar zitten dan de verschillen?

Wijnexpert Clara de Nijs

Niet alles wat bubbelt mag champagne heten. Champagnespecialist Clara de Nijs is onze expert; zij behaalde 3 jaar geleden het Champagne Master Level. In deze verleidelijke Masterclass staat champagne, de koning der wijnen, centraal! Maar er komen ook andere mousserende wijnen op de proeftafel. Vanaf nu kun je gefundeerd kiezen voor de juiste bubbel.

Meld je direct aan

De masterclass vindt plaats in de schitterende wijnkelder van Restaurant De Veranda in Amsterdam aan de Amstelveenseweg 764.

Prijs: €69,-
Datum: 22 december 2019
Tijd: 15:00 – 17:30

Voor deze masterclass zijn geen plekken meer beschikbaar.

Wil je meer informatie over de wijn masterclasses? Neem dan contact met ons op via 020 776 9910 of maak gebruik van het contactformulier.