Je bent een levensgenieter en wilt graag meer leren over het combineren van wijn en kaas. Ervaar hoe fantastisch, hoe goed, maar ook hoe teleurstellend wijn-kaas combinaties kunnen zijn. Je gaat ervaren waar je op moet letten als je wijn en kaas combineert. Na deze wijn-kaas proeverij in Amsterdam weet jij jouw gasten de perfecte combinaties voor te schotelen.

Deze wijnworkshop wordt georganiseerd door Passion4wines bij Restaurant de Veranda in Amsterdam. We proeven verschillende wijnen en kazen naast elkaar, zodat jij ontdekt welke wijn-kaas combinaties werken. Bij aanmelding voor 2 personen krijg je € 6,- korting en  betaal  je samen slechts €89,-

Leer in 1 avond wijn en kaas combineren

Locatie

Restaurant de Veranda, Amsterdam

Cursusdata

21 maart & 25 april

Prijs

€ 47,50

Tijdstip

19:30 – 22:00 uur

Data

Kortingsactie: nu € 6,- korting bij een duo-aanmelding!

Wijn en kaas combineren

Het gaat om ervaren, beleven en begrijpen welke smaken bij elkaar passen en wat juist niet goed samen gaat en welke principes daarvoor de basis vormen. Alles wordt uitgelegd en theoretisch onderbouwd. De wijnen en kazen zijn van goed tot zeer goed niveau.

Steeds beoordelen we: is er harmonie? Is er contrast? Is er spanning?

Tijdens deze wijn-kaas workshop in Amsterdam proeven we uitgebreid de belangrijkste wijnen uit de verschillende regio’s, met daarbij steeds kazen met een specifiek smaakprofiel.

Voor wie is deze wijn-kaas workshop geschikt?

Tijdens deze wijn-kaas workshop leer je wijn proeven, kwaliteit herkennen en ervaren hoe het smaakprofiel van  wijn en kaas elkaar beïnvloedt.

  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Wijn-kaas workshop voor maar € 47,50,- (€ 89,- voor een inschrijving van 2 personen)
  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook
Wijnbrevet Voorbereiding De Veranda

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Begrip van diverse termen uit de wijnwereld
  • Herkennen van kwaliteits- en smaakverschillen in wijn
  • Uitleg over de smaakprofielen van wijnen en kazen
  • Uitleg over de 5 basissmaken
  • De kaas als basis en daaraan het smaakprofiel bepalen waaraan de wijn moet voldoen;
  • Of juist een kaas aanpassen aan de wijn
  • Wat bedoelen we met klassieke wijn-kaas combinaties
  • Aperitief-wijnen en dessert-wijnen
  • Kaas en wijn: al proevend je smaakvoorkeur bepalen

Op elke cursusavond worden er 4 kazen en 6 wijnen geproefd.

Het is geen diner, maar een smaakervaring van (top)wijnen met begeleidende kazen. We werken met kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact.

Wijncursus door ervaren wijnspijsdocent

De wijncursus wordt gegeven door Annelies Kuijs, Register Vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie en bekend wijnspijs deskundige. Als ervaren wijnkenner en culinaire expert combineert Annelies beide werelden en ontstaan de mooiste wijnspijscombinaties. De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde wijnspijsliefhebbers. De enige vereiste: nieuwsgierigheid naar goede smaak!

Krijg je na deze wijncursus maar niet genoeg van wijn en wil je nog meer leren over wijn? Dan is onze wijncursus van 9 avonden op SDEN 3 niveau iets voor jou.