Het aantal deelnemers per cursusavond blijft beperkt. Een groep bestaat gemiddeld uit 12 cursisten. Dat is gezellig, leerzaam en geeft ruimte voor persoonlijke aandacht.

 Vaste wijndocent

Daarnaast heb je een vaste wijndocent: Heiko Oberman. Heiko is wijnadviseur sinds 1999. Hij leert je kwaliteit te herkennen en kan je persoonlijk adviseren in je wijnkeuze. Enthousiast en deskundig, met een passie voor wijn die aanstekelijk is.

wijncursus-De-Amsteltuin

Sfeervolle cursusruimtes

De lessen vinden in professionele en sfeervolle ruimtes plaats: in de proefruimte van BJ De Logie en in Amstelveen zelfs op een wijngaard! Een betere plek is niet denkbaar.
De SDEN2 wijncursus (5 avonden) wordt in Amsterdam gegeven; de SDEN1 wijncursus (2 avonden) en SDEN3 wijncursus (9 avonden) in Amstelveen.

Wat cursisten vinden:

 • Nogmaals dank voor je bijzondere “lessen”. Ik heb genoten van je geweldige enthousiasme en heb uiteraard veel opgestoken van de informatie. Ik heb ook gemerkt dat reuk en smaak ontwikkeling bij mij beter zijn geworden. Dit had ik nooit verwacht.

  Bert Willems
 • Eindelijk kan ik in een restaurant zelf een goede wijn bestellen. Na een wijncursus voor gevorderden van Passion4Wines weet ik veel meer over wijn en kan ik mezelf al bijna een expert noemen. De cursus is zeer leerzaam en daarnaast ook nog eens gezellig. Echt een aanrader!

  Erik Kuijlenbroek
 • Ik wil je bedanken voor de kennismaking met de wijnwereld. Wat een ervaring, ik heb er echt van genoten. Het is een verrijking bij (bijna) elk glas dat ik bestel of flesje dat ik met vrienden drink.

  Els Warmerdam
 • In 2016 heb ik de SDEN 2 en aansluitend de SDEN 3 cursus bij Heiko gevolgd. Het leek me leuk om mijn kennis rond een hobby van mij, het genieten van een fijn glas wijn, uit te breiden. De lessen heb ik naast leerzaam ook als gezellig, leuk en genieten ervaren. Erg prettig om middels het proeven van wijn en dit in de groep te bespreken “hands-on” kennis op te doen. Besloten om ook examen te doen en dit met goed gevolg afgelegd. Door de opgedane theorie- en praktijkkennis geniet ik tegenwoordig nog bewuster en nog meer van een wijn.

  Kasper Kuijper
 • Nogmaals baie dankie voor een leerzame en plezierige cursus!! Ik verwacht er in de toekomst nog veel plezier van te hebben in de vorm van verhoogd wijngenot.

  Leen de Visser