Workshop:  de veelzijdigheid van zoete en versterkte wijnen

Ervaar in deze workshop de verscheidenheid aan zoete en versterkte wijnen. Want zoete wijnen zijn er van licht zoet en halfzoet naar mierzoet aan toe.

Wat zijn de kenmerken van bijvoorbeeld vintage port en van sauternes?

Je gaat ervaren waar je op moet letten als je een zoete wijn wilt combineren met een gerecht. Zoete en versterkte wijnen worden vaak alleen als dessert wijn ingezet. Hiermee worden deze veelzijdige wijnen tekort gedaan. Zoete wijnen zijn namelijk ook heerlijk als aperitief of bij gerechten als foie gras.

Ervaar dat in deze workshop.

Praktische informatie

Locatie: Restaurant de Veranda
Prijs: € 59
Tijd: 19:30 – 22:00 uur

Data

Locatie

Restaurant de Veranda, Amsterdam

Cursusdata

19 december

Prijs

€ 59

Tijdstip

19:30 – 22:00 uur

Wat zijn de kenmerken van bijvoorbeeld vintage port en van sauternes?

Zoete en versterkte wijnen

Na deze workshop weet jij jouw gasten de perfecte combinaties voor te schotelen en kun je ze verrassen met unieke wijnen …. en niet allen tijdens de feestdagen!

Voor wie is deze zoete wijn workshop geschikt?

  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Zoete wijn workshop voor maar € 59,-
  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook
de-veranda1

We werken met kleine groepen. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact.

de-veranda15

Wijncursus door ervaren wijnspijsdocent

De workshop staat onder leiding van Petri Houweling, van ChateauPetri.

Petri is een ervaren wijndocent, gespecialiseerd in zoete en versterkte wijnen. De kennis en inspiratie hiervoor deed ze op tijdens vineuze reizen en culinaire ervaringen in buitenland. Maak kennis met klassiekers zoals Port, Banyuls, PX sherry, Vin Doux Naturel, Tokaji Aszú en Sauternes.

Krijg je na deze wijnworkshop maar niet genoeg van wijn en wil je nog meer leren over wijn? Dan is onze wijncursus van 9 avonden op SDEN 3 niveau iets voor jou.

Data workshop zoete wijn