Foto: Mila van Egmond

De locatie voor de SDEN2 wijncursus (5 avonden) is wijnhandel B.J. de Logie. De wijnhandel is gevestigd in de Beethovenstraat in Amsterdam. De grondlegger van het bedrijf, Daniel de Logie, wordt in 1821 in Hoorn geboren. Hij gaat werken in Amsterdam als knecht in een tapperij tegenover de Munttoren. In 1848 opent hij daar zijn eigen zaak. Sindsdien is de winkel van vader op zoon gegaan.

Sinds 1848 heeft de winkel op vele plaatsen gezeten van Bloemgracht tot Albert Cuypstraat. In 1928 verhuist de wijnhandel vanuit de Johannes Verhulststraat naar de Beethovenstraat. Het was de allereerste winkel in de net opgeleverde straat.

Wijnimport

De kracht van de wijnhandel is het zelf importeren van kwaliteitswijnen. Via de eigen groothandel importeert de wijnhandel uitsluitend producten die aan hun hoge eisen voldoen. De wijnhandel werkt uitsluitend samen met producenten die zij zelf hebben gevonden en van wie zij de werkwijze kennen. Daarbij wordt vooral geselecteerd op signatuur en karakter, zowel de herkomst van de wijn als de individuele stijl van de maker moeten te herkennen zijn. Elke goede fles moet iets eigens hebben, persoonlijkheid. En uiteraard een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Familiebedrijf

Sinds Daniel de Logie is het bedrijf in de familie gebleven. Tegenwoordig werkt Suzanne hier, naast haar vader Theo. Niet alleen in de wijnhandel, maar ook in de wijnimport.

Wijncursus

De wijncursus SDEN2  wordt in een ruimte boven de winkel gegeven. Vinoloog Heiko Oberman behandelt hier de basiselementen van wijn, wijnbouw en wijnproeven. In vijf avonden leer je de belangrijkste aspecten over wat wijn nu zo mooi en lekker maakt.

B.J. De Logie Wijnhandel
Beethovenstraat 27
1077 HM Amsterdam
020-6626208
www.delogie.nl