Voor wie is deze wijncursus geschikt?

Tijdens deze cursus wijnproeven in Amsterdam leer je wijn proeven en kwaliteit herkennen. In twee inspirerende avonden gaan we 20 wijnen van over de hele wereld proeven, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

  • In 2 avondenbewust wijn leren proeven
  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Leerkwaliteit herkennen en betere wijnkeuzes maken
  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook
  • Cursus wijnproeven voor maar € 125,-
  • Inclusief wijnboek ‘’Ik weet wat van Wijn”

Praktische informatie

Locatie: Restaurant de Veranda
Prijs: € 125,- voor 2 avonden
Tijd: 19:30 – 22:00 uur

De wijncursus is vooral gericht op het ervaren van wijn en ervan genieten. Je ontwikkelt en ontdekt je eigen smaak. Naast theorie over de verschillende wijnrassen leer je het proeven en beoordelen van wijn. De wijncursus wordt gehouden in de wijnkelder van Restaurant de Veranda in Amsterdam. Deze wijncursus op SDEN 1 niveau is geschikt voor beginners.

In twee inspirerende avonden proeven we 20 wijnen van over de hele wereld, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

Wat leer ik tijdens deze wijncursus?

Wijn is niet ingewikkeld, maar je geniet nog meer van wijn als je er wat meer van weet. Na deze wijncursus op SDEN 1 niveau ben je in staat om de kwaliteit van wijn te herkennen en ontdek je nieuwe smaken.

“Heerlijke wijnen geproefd. Heiko is enthousiasmerend en brengt zijn kennis op een fijne manier over. De wijncursus is informeel en gezellig.”

– Joyce uit Amsterdam

We starten direct met het proeven van wijn. Aan de hand van de wijn die je proeft, behandelen we theorie over druivenrassen en wijnstijlen. Daarnaast komt de geschiedenis van de wijnen en de invloed van het klimaat aan bod. Je krijgt spelenderwijs meer achtergrondinformatie over wijn en leert hoe je wijn en spijs combineert. Als deelnemer aan deze cursus wijnproeven leer je wijnen te kiezen en ontwikkel je steeds meer jouw eigen wijnsmaak. Tijdens de wijncursus gaan we zo’n 20 wijnen proeven uit landen als Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Argentinië.

“Vol passie en liefde praat je over de verschillende wijnsoorten. Het is je gelukt om mij mee te slepen in jouw enthousiasme. Het waren twee inspirerende en gezellige avonden!”

– Francis uit Amsterdam

Wijn en spijs combineren

Gedurende de avond leer je wijn en spijs combineren: naast de wijn wordt stokbrood geserveerd en aan het einde van de avond behandelen we het combineren van wijn met kaas en worst. Je proeft wijnen die goed bij deze spijzen aansluiten. Door het proeven van verschillende wijnen ben je in staat om smaken te herkennen: verschillen tussen Franse en Italiaanse wijnen en verschillen tussen wijnen die buiten Europa zijn geproduceerd. Bovendien kun je tijdens de wijncursus al jouw vragen over wijn aan onze wijnexperts stellen. Na de eerste avond geven we je opdrachten mee zodat je – buiten de cursusavond om – zelf ook de mogelijkheid krijgt om jouw wijnsmaak verder te ontwikkelen.

Door wie wordt de wijncursus gegeven?

De wijncursus wordt gegeven door Heiko Oberman. Hij is Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. In sommige gevallen wordt de wijncursus gegeven door een andere Register Vinoloog van de Wijnacademie. We werken met kleine groepen van maximaal 16 deelnemers. Daardoor kenmerkt de wijnworkshop zich door veel interactie en persoonlijk contact.

register-vinoloog-heiko

De wijncursus wordt gegeven door Heiko Oberman, Register Vinoloog van de Wijnacademie

“Bedankt voor je adviezen en interessante verhalen. Ik weet nu een stuk beter welke wijn ik moet kiezen als ik in de supermarkt sta en hoe ik de wijnetiketten moet aflezen.”

– Peter de Wildt uit Amsterdam

Prijs van de cursus wijnproeven

De wijncursus kost € 125,- per persoon. Voor dit bedrag proef je zo’n 20 verschillende wijnen op twee avonden en verzorgen we kaas en stokbrood. De wijncursus is inclusief cursusboek, maar het optionele SDEN 1 examen is niet inbegrepen.

 Meld je aan voor de wijncursus SDEN 1 in Amsterdam

Kies een datum en reserveer je plek.

Locatie wijncursus SDEN 1

De wijnkelder van restaurant de Veranda
Amstelveenseweg 764, Amsterdam

Link naar Google maps

Diploma

Na het afronden van deze cursus wijnproeven kun je het officieel erkende SDEN 1-examen doen en het diploma Wijnvignet behalen. Tijdens de eerste avond van de wijncursus krijg je meer informatie over het diploma, maar het is ook mogelijk om de toetswijzer alvast te bekijken.

restaurant-de-veranda
Foto: Mila van Egmond

Meld je aan voor de SDEN 1 wijncursus