Voor wie is deze wijncursus geschikt?

Tijdens deze cursus wijnproeven in Amsterdam leer je wijn proeven en kwaliteit herkennen: in twee inspirerende avonden gaan we 20 wijnen van over de hele wereld proeven, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook
  • In 2 avonden bewust wijn leren proeven
  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Leer kwaliteit herkennen en betere wijnkeuzes maken
  •  Cursus wijnproeven voor maar € 115,- (bij inschrijving met 2 personen € 225,-)

Heiko Oberman: “Over wijn wordt soms ingewikkeld gedaan, maar dat is helemaal niet nodig. Wel helpt het als je er wat meer van weet.”

De wijncursus is vooral gericht op het ervaren van wijn en ervan genieten. Je ontwikkelt en ontdekt je eigen smaak. Naast theorie over de verschillende wijnrassen leer je het proeven en beoordelen van wijn. De wijncursus wordt gehouden in de wijnkelder van Restaurant de Veranda in Amsterdam. Deze wijncursus op SDEN 1 niveau is geschikt voor beginners.

Locatie: Restaurant de Veranda, Amstelveenseweg 764, Amsterdam
Duur wijncursus Amsterdam: 2 avonden
Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur

Data: bekijk hieronder de actuele cursusdata
Prijs: € 115,- per persoon, en bij inschrijving met 2 personen € 225,-

Meld je aan voor de SDEN 1 wijncursus

“Heerlijke wijnen geproefd. Heiko is enthousiasmerend en brengt zijn kennis op een fijne manier over. De wijncursus is informeel en gezellig.”

– Joyce uit Amsterdam

Wat leer ik tijdens deze wijncursus?

Wijn is niet ingewikkeld, maar je geniet nog meer van wijn als je er wat meer van weet. Na deze wijncursus op SDEN 1 niveau ben je in staat om de kwaliteit van wijn te herkennen en ontdek je nieuwe smaken.

We starten direct met het proeven van wijn. Aan de hand van de wijn die je proeft, behandelen we theorie over druivenrassen en wijnstijlen. Daarnaast komt de geschiedenis van de wijnen en de invloed van het klimaat aan bod. Je krijgt spelenderwijs meer achtergrondinformatie over wijn en leert hoe je wijn en spijs combineert. Als deelnemer aan deze cursus wijnproeven leer je wijnen te kiezen en ontwikkel je steeds meer jouw eigen wijnsmaak. Tijdens de wijncursus gaan we zo’n 20 wijnen proeven uit landen als Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Argentinië.

Gedurende de avond leer je wijn en spijs combineren: naast de wijn wordt stokbrood geserveerd en aan het einde van de avond behandelen we het combineren van wijn met kaas en worst. Je proeft wijnen die goed bij deze spijzen aansluiten. Door het proeven van verschillende wijnen ben je in staat om smaken te herkennen: verschillen tussen Franse en Italiaanse wijnen en verschillen tussen wijnen die buiten Europa zijn geproduceerd. Bovendien kun je tijdens de wijncursus alle vragen over wijn stellen aan onze wijnexperts. Na de eerste avond geven we je opdrachten mee, zodat je – buiten de cursusavond om – zelf ook de mogelijkheid krijgt om jouw wijnsmaak verder te ontwikkelen.

Door wie wordt de wijncursus gegeven?

De wijncursus wordt gegeven door Heiko Oberman. Hij is Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. In sommige gevallen wordt de wijncursus gegeven door een andere Register Vinoloog van de Wijnacademie. We werken met kleine groepen van maximaal 16 deelnemers. Daardoor kenmerkt de wijnworkshop zich door veel interactie en persoonlijk contact.

De wijncursus wordt gegeven door Heiko Oberman, Register Vinoloog van de Wijnacademie

Prijs van de cursus wijnproeven

De wijncursus kost € 115,- per persoon, en bij inschrijving met 2 personen € 225,-. Voor dit bedrag proef je 20 verschillende wijnen op twee avonden en verzorgen we kaas en stokbrood. De wijncursus is inclusief cursusboek, maar het optionele SWEN 1- of SDEN 1 examen is niet inbegrepen.

“Vol passie en liefde praat je over de verschillende wijnsoorten. Het is je gelukt om mij mee te slepen in jouw enthousiasme. Het waren twee inspirerende en gezellige avonden!”

– Francis uit Amsterdam

“Bedankt voor je adviezen en interessante verhalen. Ik weet nu een stuk beter welke wijn ik moet kiezen als ik in de supermarkt sta en hoe ik de wijnetiketten moet aflezen.”

– Peter de Wildt uit Amsterdam

 Meld je aan voor de wijncursus SDEN 1 in Amsterdam

Leslocatie: Amstelveenseweg 764, Amsterdam

Diploma

Na het afronden van deze cursus wijnproeven kun je het officieel erkende SDEN 1-examen doen en het diploma Wijnvignet behalen. Tijdens de eerste avond van de wijncursus krijg je meer informatie over het diploma, maar het is ook mogelijk om de toetswijzer alvast te bekijken.

Foto: Mila van Egmond