De Loire is de langste rivier van Frankrijk. In het gelijknamige wijngebied dat zich uitstrekt langs rivieroevers worden tal van verschillende wijnstijlen gemaakt. Denk aan strak mousserend, volledig zoet, knisperend wit, gastronomische rosé en boerse rode wijnen. Tijdens deze proeverij kammen we de streek uit van Sancerre tot Muscadet. Na deze workshop weet je de wijnen en stijlen te herkennen waardoor je ook goede wijnspijs combinaties leert maken.

Voor wie is deze Loire wijnworkshop geschikt?

  • Geschikt voor zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers;
  • 8 Loire wijnen (en kaas voor maar € 59,-
  • Cursisten geven ons 5 sterrenop Facebook

Praktische informatie

Locatie: Het Amsterdamse Proeflokaal, Amsterdam
Prijs: € 59
Tijd: 14:30 – 17:00 uur

Data

Locatie

Het Amsterdamse Proeflokaal, Amsterdam

Cursusdata

7 juni

Prijs

€ 59

Tijdstip

14:30 – 17:00 uur

Ontdek de diversiteit van de Loire wijnen (en kazen!)

De Loire kan zich qua kwaliteit meten met belangrijke Franse kwaliteitsgebieden zoals de Bourgogne en Bordeaux, maar kent in tegenstelling tot deze streken nog een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn Loire-wijnen bij uitstek eetwijnen die zich perfect laten combineren met lokale gerechten. Door de diversiteit aan wijnstijlen is het mogelijk een geheel wijnarrangement bij een proeverijmenu uitsluitend Loire te schenken. Reden temeer om dit gebied tot in detail onder de loep te nemen!

De Loire is een van de favoriete wijngebieden van vinoloog en wijndocent Wouter Moll. Tijdens de Loire proeverij neemt Wouter je mee op reis langs de verschillende wijngebieden en –dorpen die zich langs de rivier bevinden. Uiteraard staan we stil bij de feiten, maar verwacht vooral levendige verhalen over wijnboeren, lokale wijntradities en de eigenaardigheden van dit wijngebied. Dit alles uiteraard aan de hand van een door Wouter gemaakte selectie van verschillende Loire-wijnen en kazen!

loire
loire-kaart

We werken met kleine groepen. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact.

wijnworkshop-loire1

Wat leer je:

  • De verschillende wijnstijlen, gebieden en druivenrassen en belangrijke wijnboeren van de Loire;
  • De positie van de Loire ten opzichte van andere Franse wijnstreken en de Nieuwe Wijnwereld;
  • Klassieke wijnspijscombinaties uit de Loire en vernieuwende wijnspijscombinaties met Loirewijnen en de internationale cuisine;
  • Het al (blind)proevend leren herkennen van de verschillende Loire-wijnen;
  • Huidige trends onder wijnboeren en de betekenis van klimaatverandering voor de Loire als wijnstreek.

Over Wouter Moll

Wouter Moll is wijndocent bij Passion4wines en Vinoloog van de Wijnacademie. Eerder ronde hij de internationale wijncursus WSET-3 af. Zijn eigen wijnbedrijf is Planet of the Grapes. Naast de Loire heeft hij een bovengemiddelde belangstelling voor de wijnen uit Champagne, Bourgogne, de Rhône, Duitse wijn en sherry. Lees op onze docentenpagina het interview met Wouter.

wouter-mol3

Data workshop Loire