Je bent een levensgenieter en wilt graag meer leren over wijnspijscombinaties. Ervaar hoe fantastisch, hoe goed, maar ook hoe teleurstellend wijnspijscombinaties kunnen zijn. Je wilt ervaren wat de smaken zijn die goed te combineren zijn en welke juist niet. Dan is deze wijncursus iets voor jou.

Locatie: Restaurant de Veranda, Amsterdam (route)
Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur
Tijdsduur: 2 avonden
Prijs: € 130,- per persoon en bij inschrijving met 2 personen € 250,-

Wijncursus Nederlandse wijn

Het gaat om ervaren, beleven en begrijpen welke smaken bij elkaar passen en wat juist niet goed samen gaat en welke principes daarvoor de basis vormen. Alles wordt uitgelegd en theoretisch onderbouwd. De wijnen zijn van goed tot zeer goed niveau.

Steeds beoordelen we: is er harmonie? Is er contrast? Is er spanning?

Tijdens de 2-avondse cursus in Amsterdam proeven we uitgebreid de belangrijkste wijnen uit de verschillende regio’s, met daarbij steeds kleine gerechtjes met een specifieke smaak.

Voor wie is deze wijnspijscursus geschikt?

Tijdens deze wijnspijscursus leer je wijn proeven en kwaliteit herkennen: in twee inspirerende avonden gaan we 12 wijnen van over de hele wereld proeven, in combinatie met verschillende kleine gerechtjes.

  • Cursisten geven ons 5 sterren op Facebook
  • In 2 avonden bewust wijn leren proeven
  • Geschikt voor groepen, partners of alleen
  • Leer kwaliteit herkennen en betere wijnkeuzes maken
  • Cursus wijnproeven voor maar € 130,- (bij inschrijving met 2 of meer personen € 125,- per persoon)
Wijnbrevet Voorbereiding De Veranda

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Begrip van diverse termen uit de wijnwereld
  • Herkennen van kwaliteits- en smaakverschillen in wijn volgens de Wijnbrevet-normen
  • Uitleg over de smaakpatronen van wijnen
  • Uitleg over smaakpatronen van gerechten,
  • Uitleg over de 5 basissmaken
  • Smaakprofielen van wijn en gerecht:
  • Het gerecht als basis en daaraan de kwaliteiten bepalen waaraan de wijn moet voldoen;of juist een gerecht aanpassen aan de wijn
  • Wat bedoelen we met klassieke wijnspijscombinaties
  • Aperitief-wijnen en dessert-wijnen
  • Wijn bij bijzondere gerechten: vegetarisch; Aziatisch; etc.
  • Kaas en wijn: al proevend je smaakvoorkeur bepalen;
  • Wat bedoelen we met smaakverzadiging?

Op elke cursusavond worden er 6 gerechtjes en 6 wijnen geproefd, passend bij de avond en de gerechten. Het is geen diner, maar een smaakervaring van (top)wijnen met begeleidende gerechtjes. We werken met kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact.

Wijncursus door ervaren wijnspijsdocent

De wijncursus wordt gegeven door Romy Kooij, Register Vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie en bekend wijnspijsjournalist. Als ervaren wijnkenner en culinaire expert combineert Romy beide werelden en ontstaan de mooiste wijnspijscombinaties. De cursus is geschikt is voor beginnende en gevorderde wijnspijsliefhebbers. De enige vereiste: nieuwsgierigheid naar goede smaak!

Krijg je na deze wijncursus maar niet genoeg van wijn en wil je nog meer leren over wijn? Dan is onze wijncursus van 9 avonden op SDEN 3 niveau iets voor jou.

Cursusdata